uutinen

HSK:n yksärit avasivat kisakauden HTL Cupissa Hämeenlinnassa

HSK:n yksärit aloittivat kisakauden HTL Cupissa Hämeenlinnassa. Kisassa nähtiiin kevään ja kesän aikana hiottuja upeita ohjelmia. Mukana matkassa oli paitsi hienoja onnistumisia niin myös pientä epäonneakin. Alla napakat luistelijakommentit upeilta luistelijoitamme:

Springs A -sarjassa Anni Leimi sijoittui hienosti neljänneksi yhdeksäntoista luistelijan sarjassa. ”Oli kiva esiintyä ja uutta ohjelmaa oli kiva luistella. Hypyt sujuivat ja piruetitkin pyörivät mukavasti. Askelsarjan laatua aion jatkossa vielä parantaa”. Hilda Ruotsalaisen sijoitus oli 15/19. ”Yhdistelmäpiruettiin olin erityisen tyytyväinen, kun sitä oli juuri muokattu ja meni hienosti. Oli kiva halli ja kauden avaus sujui hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”.

Novice B -sarjassa kilpailivat Ella Leimi ja Nia Nieminen. Ella sijoittui hienosti kahdeksanneksi kahdenkymmeneviiden luistelijan sarjassa. Ella kommentoi luisteluaan seuraavasti ”Oli hyvä fiilis lähteä uuteen kisakauteen. Jännitystä oli ilmassa kauden ekassa kisassa ja vaikka parannettavaa jäi, olen kokonaisuuteen tyytyväinen”. Nia Niemisen sijoitus oli 15/25. Nian mielestä ohjelma sujui ihan hyvin. Kauden ensimmäiset kisat jännitti ja se näkyi myös pisteissä.

Silja Kiilamo, Aino Silchenko ja Eva Walden luistelivat ensimmäistä Debytantti-kisaansa. Kaikkia jännitti etukäteen, mutta kun pääsi jäälle jännitys katosi. Aino sijoittui upeasti sijalle 8/30. Aino kommentoi luisteluaan seuraavasti ”2Lz+2T meni hyvin. Askelsarja semihyvin. Yhdistelmäpiruetti oli parempi kuin yleensä”. Silja Kiilamo sijoittui hienosti myös kymmenen parhaan luistelijan joukkoon ollen 10/30. Silja kertoi olleensa tyytyväinen ensimmäiseen Debs-kisaan. ”Olin tyytyväinen esittämiseen, mutta askelsarja ei ollut paras mahdollinen. 2Lz+2T -yhdistelmä meni hyvin”. Eva Waldenin sijoitus kisassa oli 24/30. ”Fiilis oli hyvä. Oli kiva aloittaa kisakausi ja päästä esiintymään. Hyppyjen laatuun jäi parantamisen varaa. Toinen yhdistelmä jäi kokonaan tekemättä. Epäonni hypyissä harmitti melkoisesti”.

Junior B- sarjassa kisanneella Roosa Siivikolla ei ollut lyhytohjelmassa onni myötä. Roosan mielestä oli kiva päästä taas kilpailemaan ja esittää uusi lyhytohjelma tuomareille. Ohjelmassa tapahtui kuitenkin jotakin odottamatonta. Musiikki pomppasi eteenpäin juuri ennen 2F, joten siitä tuli 1F. Musiikin mukaan olisi pitänyt olla jo SSp piruetissa, mutta Roosa ehti tehdä vain FCSp piruetin. Hän pohti mitä ihmettä tehdä ja missä kohtaa ehtisi tehdä puuttuvan piruetin? Tämä ikävä tilanne valitettavasti vaikutti koko ohjelman elementteihin. Roosan vapaaohjelmla sujui sen sijaan mukavasti ”piruetit pyörivät hyvin ja sain oikeita tasoja. Myös askelsarja meni hyvin, sillä sain 3. tason. Hyppyihin jäi vielä vähän parannettavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin kohti uusia kisoja”. Roosan sijoitus tänään 8/20.

Novice A -sarjassa kisannut Sea Laukontaus kommentoi ohjelmaansa seuraavasti ” Lyhytohjelmaan en ollut ollenkaan tyytyväinen, ei mennyt hyvin. Olin tyytyväinen kun sain parannettua vapaaohjelmaan, mutta silti jäi parannettavaa. Jännitti paljon, mutta oli kiva kisata kauden ekat kisat”. Sean sijoitus 34/34. Samassa sarjassa Sana Weberin sijoitus 26/34 ja Kerttu Kuoppamäen 28/34.

Järjestäjän kisasivut http://www.hmltaitoluistelijat.fi/tapahtuma/htl-cup-2018/

Kerttu, Sana ja Sea

Anni ja Hilda
Aino, Eva ja Silja