uutinen

Ainolle kultaa, Evalle pronssia ja paljon muita hyviä suorituksia ISU Volvo Open Cupissa Latviassa

ISU Volvo Open Cup kisattiin Latviassa 6-11.11. HSK:n yksinluistelijoista kisaan matkasivat A-silmut Anni ja Seela, Debytantit Aino, Eva, Evi, Iida ja Silja sekä valmentaja Svetlana. Pientä kisajännitystä oli ilmassa sillä koko kisaan odotettiin luistelijoita kaikkiaan 38 eri maasta!

Anni ja Seela kilpailivat lauantaina kahdenkymmenenyhden luistelijan Basic Novice -sarjassa. Anni luisteli sijalle 13. ja Seela sijalle 20. Anni kertoi, että kisassa oli kiva luistella, vaikka 2Lz ei onnistunutkaan parhaalla mahdollisella tavalla. Seela puolestaan totesi, että lauantaina ei ollut se paras hyppy – ja kisapäivä. Tämän lisäksi Seelaa jännitti tavallista enemmän. Seela kertoi kuitenkin olleensa tyytyväinen hyvin onnistuneeseen istumapiruettiin.

Sunnuntaina kisa jatkui Intermediate Novice -sarjalla, joka kilpailtiin jo heti aamusta. Ensimmäisessä ryhmässä luistelivat Eva ja Evi. Eva sijoittui seitsemäntoista luistelijan kilpailussa kolmanneksi ja Evi kuudenneksi. Eva kertoi olleensa tyytyväinen sekä hyppyihin että ohjelmakokonaisuuteen. Pieni kaksoiskolmonen 2Lz+2T alastulossa jäi vähän mietityttämään Evaa. Ulkomaan kisoissa on Evan mielestä aina mukavaa luistella. Evi puolestaan kertoi, että ohjelma sujui muuten hyvin, mutta häntä jäi harmittamaan ensimmäisessä hyppy-yhdistelmässä tapahtunut kaatuminen. Seuraavassa ryhmässä luistelivat Silja ja Iida. Silja oli kisassa sijalla 11.ja Iida sijalla 15. Silja kertoi askelsarjan sujuneen hyvin ja totesi samalla, että kaikkea muuta voi vielä parantaa. Silja kertoi myös, että hypyt eivät tässä kisassa onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Ensi kisaan mennessä Silja yrittää saada ohjelman entistä parempaan kuntoon. Iida puolestaan kertoi jännittäneensä paljon. Hän kertoi varoneensa aiemmin loukkaantunutta nilkkaansa. Iidan mielestä piruetit pyörivät kuitenkin oikein mallikkaasti kisasuorituksessa.

Novice B-sarjassa kilpaillut Aino nappasi kultaa tyylikkäällä esityksellään! Aino kertoi, että oli kivaa kisata. Häntä harmitti, että ei päässyt kisaamaan omaan sarjaan, mutta vähän alemmallakin tasolla oli ihan mukava luistella. Ainoa harmitti, että 2lz ei onnistunut toivotusti. Ohjelma meni Ainon mielestä muuten aika hyvin. Muiden tyttöjen tapaan myös Ainosta oli kiva esiintyä Riikassa ja hän haluaisi vielä joskus mahdollisuuden kisata siellä uudestaan.

Kiitos valmentaja Svetlanalle ja kannustusjoukoille!