uutinen

A-silmujen timanttifinaali ja Helmipiruetit 2019: Ellalle ja Roosalle kultaa, Sanalle pronssia, monia muita hyviä sijoituksia ja ripaus epäonnea

Helmipiruetit 2019 ja A-silmujen timanttifinaali kisattiin aurinkoisessa Joensuussa Mehtimäen jäähallissa. Kisaan matkasi kymmenen HSK:n yksinluistelijaa

Lauantaina aamupäivällä käytiin A-silmujen timanttifinaali. Finaaliin paikan olivat hienosti lunastaneet Anni ja Seela. Timanttifinaalissa kisasi kaiken kaikkiaan kaksikymmentäkuusi taitavaa A-silmua. Tässä kovatasoisessa kilpailussa Anni sijoittui hienosti sijalle 7. (32,12) ja Seela sijalle 12. (31,37).

ISU-kutsukilpailussa Ella nappasi ylivoimaisesti kultaa kahdeksan noviisitytön sarjassa. Ellan pisteet 42,91. Debytanttien kilpailuun osallistui yksitoista luistelijaa. HSK:sta kisaan matkasivat Aino, Eva ja Evi. Evi sijoittui kilpailussa neljänneksi pistein 45,30, heti perään viidenneksi luisteli Eva pistein 43,55 ja Evan perään Aino pistein 42,99.

Kymmenen SM-noviisitytön kilpailu käynnistyi lauantaina lyhytohjelmakilpailulla ja jatkui sunnuntain vapaaohjelmalla. Sana nappasi tässä sarjassa upeasti pronssia kokonaispistein 77,68. Sanan kommentti seuraavassa: ”lyhytohjelmassa jännitys vähensi vauhtia, mutta vapaaohjelma meni rennoin mielin ja nauttien kun oli viimeisen kerran tämä vapaa”. Kerttu sijoittui kuudenneksi pistein 74,69. Emma ehti osallistua lyhytohjelmakilpailuun, mutta joutui vetäytymään vapaaohjelman maaverryttelyssä sattuneen nilkan vääntymisen johdosta. Emma kuitenkin lähetti terveisiä, että nilkka on tutkittu eikä siinä ole havaittu murtumaa. Supertsempit Emmalle ja pikaista paranemista!

Juniorityttöjen kilpailussa Roosa otti suvereenisti kultaa ollen ykkönen sekä lyhyt -että vapaaohjelmassa. Roosa kommentoi luisteluaan seuraavasti: ”Olen tyytyväinen 2Lo+2T -yhdistelmään ja 2F. Lyhkäri oli kiva luistella ja jäi hyvä fiilis kun lähdin vapaaohjelmaan ensimmäiseltä sijalta. Vapaaohjelman osalta 2Lz+2T meni hyvin, pirueteista ja askelsarjoista jäi uupumaan tasoja ja alapisteet jäivät hieman alhaisiksi. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen kisaan, kavereilta tuli myös hyvää tsemppiä kisojen aikana”.

Onnea mitalisteille ja kaikille kisaan osallistuneille luistelijoillemme.

Tulokset löydät kisajärjestäjän verkkosivuilta: https://joka.sporttisaitti.com/kilpailut/helmipiruetit-2019/