uutinen

HSK:n valmennustiimi täydentyy

HSK:ssa aloittaa uutena muodostelmaluisteluvalmentajana helsinkiläinen Sara Vedenoja, 30.

Muodostelmaluistelun I tason valmentajakoulutuksen lisäksi Saralla on myös sosionomin tutkinto. Hän on työskennellyt lasten ja nuorten kanssa laajasti. Sara kokee, että sosionomin koulutuksesta on ollut valtavasti hyötyä valmentajan työssä, esimerkiksi vuorovaikutukseen erilaisten lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa.

Edelliset seitsemän kautta Sara on valmentanut ansiokkaasti Tikkurilan Taitoluisteluklubin muodostelmaluistelujoukkueita. Saran oma ura alkoi yksinluistelijana ja 15-vuotiaana hän siirtyi muodostelmaluistelun pariin. Ura huipentui viiteen vuoteen Marigold IceUnityssa, jossa hän toimi pari vuotta myös joukkueen kapteenina.

Sara arvostaa muodostelmaluistelun tarjoamaa kokemuspankkia, josta pystyy ammentamaan paljon elämää varten. Työntäyteiset treenit, joukkueena yhdessä tekeminen sekä epäonnistumiset ja onnistumiset antoivat paljon. Säkenöivimpänä muistona Sara pitää vuoden 2011 koti-MM-kisoja, joissa joukkue saavutti kotiyleisön edessä MM-hopeaa.

HSK edustaa Saralle vahvaa ja vakaata seuraa, jonka toiminta on kaikilta osin tavoitteellista ja pitkäjänteistä. ”Minua ajaa valmentajana intohimo muodostelmaluisteluun, jossa yhteisten tavoitteiden eteen tehdään pitkäjänteistä työtä. Parasta työssä on nähdä luistelijoiden ilo ja innostus lajiin sekä joukkueen ja sitä kautta myös yksilöiden kehittyminen kohti asetettuja tavoitteita. Arjessa uskon vahvasti työnteon merkitykseen ja haluun oppia jatkuvasti sekä itsestä että muista ympärillä”, Sara kertoo.

Kesäkuun aikana Sara ehtii tutustua joukkueisiin, ja varsinainen valmennustyö alkaa heinäkuussa. Sara tulee valmentamaan kaikkia ns. SM-putken joukkueita.

Kisakuva: Thomas Whitehouse