Mirjami Penttinen

Millainen oma luistelupolkusi on ollut?

Aloitin luistelu-urani HSK:n luistelukoulussa. Perheen muuttaessa Vantaalle siirryin yksinluistelijaksi EVT:hen. Muutettuamme takaisin Helsinkiin siirryin muodostelmaluistelijaksi HTK:hon, jossa luistelin kevääseen 1997 asti. Silloin olin jo pikkuhiljaa aloittanut valmentamisen, jota olen siis jatkanut jo hyvän matkaa yli 20 vuotta.

Miten kuvailisit itseäsi valmentajana?

Niin valmentajana kuin muutekin ihmisenä olen suora ja avoin. Olen vaativa, mutta myös ymmärtävä. Valmennustapani perustuu kysymyksiin sekä urheilijan omaan osallistumiseen ja vastuunottoon. Olen ollut näissä kuvioissa mukana siitä asti, kun laji tuli Suomeen ja suhtaudun sen jatkuvaan kehittämiseen intohimoisesti ja suurella rakkaudella. Tieto-taitoni muodostelmaluistelusta on erittäin hyvä.

Vaadin itseltäni paljon ja olen kova tekemään töitä. Vaikka olen nopea päätöksenteossa enkä pelkää vastuunottamista, haluan ehdottomasti tehdä töitä tiiminä, koska niin saavutetaan parhaat tulokset. On ihanaa huomata, että ympärilläni on upea ja taitava ammattilaisten joukko, jolla on todella monipuolista osaamista.

Jokainen meidän porukassa voi keskittyä niihin asioihin, jotka ovat hänen vahvuuksiaan ja näin autamme parhaalla mahdollisella tavalla yksittäisiä urheilijoita ja joukkueita saavuttamaan tavoitteensa.

Mikä valmentamisessa on parasta?

Monipuolisuus, haasteellisuus ja projektinomaisuus. Jokainen kausi tuo uusia asioita ja haasteita mukanaan. Minulle on tärkeää kanssakäyminen ihmisten kanssa. Nuorten elinvoimaisuus ja iloisuus ovat asioita, joista on ihana ammentaa itselleenkin päivittäistä elämäniloa.

Mitä sinulle tarkoittaa HSK:n slogan ”Hyvä seura kaikille”?

Jokaiselle jotakin, eli tarjoamme kaikille sopivan paikan harrastaa ihanaa lajia nimeltään muodostelmaluistelu. Toimimme parhaamme mukaan niin, että kaikilla on täällä hyvä olla.