Marko Kuukasjärvi

Millainen oma luistelupolkusi on ollut?

Olen itsekin ”Hoskin” kasvatti. Olin seurassa yksinluistelijana 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa. Olen myös kuulunut maajoukkueeseen. Kilpauran jälkeen siirryin muutamaksi vuodeksi ammattiluistelijaksi Disney on Ice -kiertueelle.

Peruskoulutukseni on fysioterapeutti ja olen erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan. Fysioterapeuttina olen toiminut fyysisen kunnon valmentajana niin muodostelmaluistelussa kuin yksinluistelussakin. Vuonna 2018 valmistuin kognitiiviseksi psykoterapeutiksi, ja tällä hetkellä toimin QUE-perheen toisena psyykkisenä valmentajana.

Millainen olet valmentajana?

Valmentajana olen rauhallinen ja haluan ymmärtää, mitä on asioiden, tapahtumien tai reaktioiden takana. Pyrin luomaan jokaiseen luistelijaan henkilökohtaisen kontaktin – kuunnellen ja kunnioittaen heitä. Tavoitteeni on olla läsnä ja auttaa luistelijoita asioissa, joissa he kokevat avuntarvetta. Omalla työlläni autan luistelijoita kohti heidän asettamiaan tavoitteita. Olen läsnä onnistumissa sekä tukena haastavissa tilanteissa.

Mikä valmentamisessa on parasta?

Luistelijat ovat hienosti minulle sanoneet esimerkiksi, että seurassa ja joukkueessa saa olla juuri sellainen kuin on. Tällaisten asioiden kuuleminen on minun työssäni parasta ja silloin tiedän, että QUE-perheessä on onnistuttu. Minulle on merkityksellistä se, että kaikki voivat hyvin.

Mitä sinulle tarkoittaa HSK:n slogan ”Hyvä seura kaikille”?

Hyvä seura kaikille tarkoittaa minulle sitä, että meillä kaikilla on hyvä olla: luistelijoilla, valmentajilla, vanhemmilla ja muilla seuratoimijoilla. Näen joukon valmentajia, jotka tekevät tätä isolla sydämellä ja näen, kuinka jokainen luistelija on tärkeä. Psyykkisenä valmentajana näen myös hienoja luistelijoita, jotka arvostavat ja kunnioittavat valmentajiaan sekä toisiaan.