Jussi Kirjavainen

Millainen oma luistelupolkusi on ollut?

Minä en ole luistelua harrastanut, vaan tulin lajin pariin työn kautta. Aloitin aikanaan Vierumäen urheiluopistolla muokkareiden ja yksinluistelijoiden testaamisen, kun he siellä leireilivät. Siitä minulle avautui tie muodostelmaluistelun fysiikkavalmentajaksi jo parikymmentä vuotta sitten, kun testaamisen ja liikuntalääketieteen osaamistani haluttiin hyödyntää Helsingissä.

On ollut hienoa päästä tällaisen lajin pariin! En ole muualla kokenut sitä, että asioita katsotaan näin monipuolisesti ja ammattimaisesti.

Miten kuvaisit itseäsi valmentajana?

Olen keskusteleva ja määrätietoinen. Pyrin saamaan valmennettavani ymmärtämään fyysisen harjoittelun tärkeyden niin lajin vaatimusten kuin jokaisen henkilökohtaisen kehittymisen kannalta sekä sen, mitä se vaatii.

Pelkkä harjoittelu ei koskaan riitä, vaan kokonaisuus ratkaisee. Kaikki päivittäiset valintamme vaikuttavat kehittymiseemme. Tämän vuoksi minulle on äärimmäisen tärkeää saada valmennettavat ymmärtämään eri asioiden merkitys ja vaikutus, jos halutaan kehittyä kokonaisvaltaisesti.

Mikä valmentamisessa on parasta?

Valmentamisessa ehdottomasti parasta on työskentely motivoituneiden urheilijoiden kanssa ja seurata heidän kehittymistään.

Mitä minulle tarkoittaa HSK:n slogan ”Hyvä seura kaikille”?

Slogan tarkoittaa minulle sitä, että kaikilla on seurassa hyvä olla ja kaikista asioista voidaan keskustella. Hyvä fiilis kaikilla luistelijoilla, joiden kanssa olen 15 vuoden aikana työskennellyt, on ollutkin ja näin jatkamme!