Heidi Nurmenkari

Millainen oma luistelupolkusi on ollut?

Aloitin luisteluharrastuksen 6-vuotiaana. Ulkojäällä vanhempani huomasivat, että jännitin ja luistelin mieluummin reunan lumikaistaleella kuin keskellä jäätä välttääkseni liikaa vauhtia. He päättivät ilmoittaa minut luistelukouluun. Sen jälkeen vauhti onkin ollut parasta, mitä luistelussa tiedän!

Kilpaurani tein yksinluistelijana. Rakastan esiintymistä, joten siirryin ammattilaiseksi ja 18 vuotta hurahti showmaailmassa. Noina vuosina toinen toistaan hurjemmat kuviot ja temput tulivat tutuiksi. Sain unohtumattoman kansainvälisen uran ja olin muun muassa risteilyaluksen jääkapteeni. Nyt tuen luistelijoitamme yksilötaitojen oppimisessa sekä nostoissa, joiden kehittämisestä ja turvallisuudesta minulla on vankka kokemus. Oltuani nyt pari vuotta ”muokan” parissa tämä laji on imaissut minut täysin mukaansa, ja on hienoa päästä hahmottamaan luistelua taas eri näkökulmasta.

Miten kuvailisit itseäsi valmentajana?

Viihdyn luistelijoiden seurassa ja näen vaivaa tutustuakseni heihin yksilöinä. On kiinnostava pohtia keinoja innostaa erilaisia urheilijoita. Pyrin aina juttelemaan luistelijoiden kanssa ikätasoisesti ja hyödynnän huumoria. Luottamus välillämme sekä kasvavan lapsen/nuoren itsetunnon vahvistaminen on kaiken a ja o.

Erityisesti silloin, kun ollaan haasteen edessä ja pitää mennä epämukavuusalueelle oppiakseen uutta, etsin eri keinoja jokaisen luonteeseen sopivasti. Tarvitaan paljon vuorovaikutusta ja sen pohdintaa, mihin suuntaan treeniä vie.

Mikä valmentamisessa on parasta?

Tässä työssä pitää jatkuvasti löytää uusia asioita, joita ottaa huomioon. On hienoa nähdä luistelijan nousevan tekemisessään uudelle asteelle ja ottavan vastuuta osaamisestaan. Olen ylpeä siitä, kuinka huolella valmennustiimimme miettii sitä, miten sekä henkilö- että joukkuetasolla saadaan aina paras ja laadukas luistelukokemus harrastuksen tasosta riippumatta.

Itselleni ”muokkaälyn” opettelu tuo kivaa uutta haastetta yksäri- ja show-vuosien jälkeen.

Mitä sinulle tarkoittaa HSK:n slogan ”Hyvä seura kaikille”?

QUE-perhe on ihanan laaja. Joukkueiden kanssa työskennellessäni olen päässyt kokemaan todellista porukkahenkeä ja ryhmähaleja. Meitä yhdistää avoin keskusteluilmapiiri ja reipas yhteishenki.