Anna Heliö

Millainen oma luistelupolkusi on ollut?

Aloitin HSK:n luistelukoulussa 1987 ja sillä tiellä olen edelleen. Yksinluistelijana olin 14-vuotiaaksi asti ja sitten siirryin Team Mystiquen riveihin. Mystikeissä luistelin kolme kautta, joista viimeisenä olin jo osittain mukana myös unikeissa. Team Unique -urani venyikin sitten huikeasti kahdentoista vuoden mittaiseksi.

Ollessani unikeissa aloitin myös luistelukouluohjaukset ja muutaman vuoden päästä siirryin lisäksi ohjaamaan myös yksäreiden kehitysryhmiä ja avuksi muokkajoukkueiden valmennukseen. Olenpa ehtinyt toimia HSK:ssa seurasihteerinäkin!

Päätoimisesti aloitin valmentajana lopetettuani kilpaurani. Pääasiassa olen valmentanut tulokkaita, minoreita ja kansallisten sarjojen joukkueita.

Miten kuvailisit itseäsi valmentajana?

Tavoitteeni on, että oma innostukseni tähän lajiin näkyy ja tarttuu luistelijoihin. Ilman intoa ja yhteen hiileen puhaltamista joukkue ei pääse parhaaseensa.

Pyrin ohjaamaan jokaista luistelijaa mahdollisimman yksilöllisesti ja auttamaan häntä uuden oppimisessa sekä tukemaan joukkuetta yhteisen päämäärän tavoittelussa parhaani mukaan.

Mikä valmentamisessa on parasta?

Tässä työssä pääsee jatkuvasti näkemään uuden oppimista, oivallusta ja iloa, mikä on energisoivaa. On ihanaa huomata, kun luistelija tai koko joukkue yhdessä ”syttyy” hoksattuaan jotakin uutta ja homma lähtee lentoon.