Muodostelmaluistelu

Kuva: Johannes Ollikainen

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuelaji, jossa joukkueen tavoitteena on luistella kilpailuohjelmansa mahdollisimman yhtenäisesti ja samanaikaisesti valittua musiikkia ja teemaa tulkiten.

Kilpailuohjelma koostuu kausittain vaihtuvista pakollisista elementeistä, joita ovat esimerkiksi piiri (circle), mylly (wheel), läpimeno (intersection) ja liukusarja (moves in the field). Joukkueen suoritusta arvioidaan ohjelman sisältämien elementtien vaikeuden ja laadun perusteella.

Muodostelmaluistelussa kilpaillaan kahdessa sarjassa: niin sanotussa kansallisessa sarjassa ja SM-sarjassa.
Suomi on muodostelmaluistelun kärkimaita. Virallisia maailmanmestaruuskilpailuita on lajissa pidetty ISU Senior -tasolla vuodesta 2000 ja ISU Junior -tasolla vuodesta 2013.

Muodostelmaluistelu HSK:ssa

HSK:n  muodostelmaluisteluperhe, QUE family, menestyy kaikilla tasoilla niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kilpa-areenoilla. Valmentajiemme pitkäjänteinen tiimityö kantaa hedelmää, meillä on mahdollista kilpailla maailman huipulla asti.

Team Unique on moninkertainen SM-senioreiden mitalisti ja vuoden 2020 SM-hopeamitalisti sekä kauden 2019-2020 Challenger-sarjan voittaja. Joukkue on voittanut maailmanmestaruuden vuonna 2013. Team Unique on valittu muodostelmaluistelun maajoukkueeseen kaudelle 2020-2021.

Team Mystique on moninkertainen SM-junioreiden mitalisti ja vuoden 2020 SM-kilpailujen neljäs. Team Mystique osallistui ensimmäisiin MM-kilpailuihinsa keväällä 2020 ja sai vapaaohjelmastaan hopeiset pikkumitalit ja sijoittui kokonaistuloksissa niukasti neljänneksi. Team Mystique on valittu muodostelmaluistelun Nuorten maajoukkueeseen kaudelle 2020-2021.

Team Dynamique on moninkertainen SM-noviisien mitalisti ja vuoden 2020 SM-hopeamitalisti. Team Dynamique on menestynyt erittäin hyvin myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Team Sympatique on moninkertainen minorisarjan mitalisti ja vuoden 2020 kansallisten sarjojen SM-pronssimitalisti.

Team Miniquen riveissä taitojaan kartuttavat innokkaat muokkarinalut. Team Minique kilpailee tulokkaissa ja on vuoden 2020 kansallisten sarjojen oman lohkonsa SM-hopeamitalisti.

Team Magnetique kilpailee kansallisessa noviisisarjassa ja on vuoden 2020 kansallisten noviisien neljänneksi paras joukkue.

Team Hysterique on menestynyt kansallisten junioreiden sarjan kärjessä kaudesta toiseen ja on vuoden 2020 kultamitalistijoukkue.

Team Panique on vuosikaudet kuulunut Suomen huippuihin kansallisten senioreiden sarjassa. Vuonna 2020 se sijoittui neljänneksi.

Team Antique kilpailee aikuisten sarjassa, ja onkin sarjansa kultamitalisti 2020.

Team Chaotique on masters-sarjan joukkue ja vuoden 2020 pronssimitalisti.

 

Kuva: Antti Lehto

Valmentajat

HSK:n muodostelmaluistelun valmennustiimi on tehnyt määrätietoista ja taitavaa työtä jo useita vuosia. Monipuolinen ja ammattimainen valmennus on tuottanut tulosta, josta on ollut paljon iloa luistelijoille, valmentajille ja kaikille suomalaisen muodostelmaluistelun ystäville. Tutustu muodostelmaluistelun valmennustiimiimme tästä.