Valintamenettely

VALINTAKILPAILUIDEN TULOKSET

28.-29.9.2019  Yksinluistelu ja jäätanssi         1. vk. SM-seniorit ja -juniorit   TTK Vantaa

9.-10.11.2019  Yksinluistelu                           2. vk. SM-seniorit ja -juniorit   JoKa Joensuu

Valintakilpailusta loppukilpailupaikan lunastaneet

 

Valintamenettely

SM-mitalistit 2019 saavat osallistua suoraan SM 2020 -kilpailuun pysyessään samassa sarjassa. Heidän ei tarvitse osallistua valintakilpailuihin.

SM-senioreiden SM-kilpailupaikkoja on 15 (6+6+3 mitalistia). Ensimmäisestä valintakilpailusta pääsee SM-kilpailuun 6 luistelijaa, samoin toisesta valintakilpailusta 6 luistelijaa.

SM-junioreiden SM-kilpailupaikkoja on 23 (10+10+3 mitalistia).

Ensimmäisestä valintakilpailusta 10 luistelijaa ja samoin toisesta valintakilpailusta 10 luistelijaa, joita ei ole aiemmin valittu. Lisäksi edellisen vuoden SM-kilpailun mitalistit pääsevät suoraan SM-kilpailuun heidän pysyessään SM-juniorisarjassa.

Sääntökirja 23 kohta 3.1. STLL:n oikeudet:

STLL voi nimetä edustusluistelijansa suoraan SM-kilpailuun, vaikka luistelija ei olisikaan osallistunut valintakilpailuihin. Tällä päätöksellä ei voida kuitenkaan lisätä SM-kilpailuihin osallistuvien luistelijoiden lukumäärää. Jos STLL nimeää luistelijan SM-kilpailuun ennen ensimmäistä valintakilpailua, pääsee ensimmäisistä valintakilpailuista yksi vähemmän SM-kilpailuun. Jos STLL toimii näin ennen toista valintakilpailua, pääsee toisista valintakilpailuista yksi vähemmän SM-kilpailuun. STLL ei voi nimetä luistelijaa SM-kilpailuun toisen valintakilpailun jälkeen, jos valintakilpailuista on jo valittu SM-kilpailuihin enimmäisosallistujamäärä. STLL voi nimetä luistelijan SM-kilpailuun myös sellaiseen sarjaan, jossa hän ei muuten luistelisi kotimaisissa kilpailuissa. Tällöin luistelijan suoritus arvostellaan kilpailun ulkopuolella, eikä hän saa sijoitusta. Luistelija kilpailee sarjansa ensimmäisen ryhmän ensimmäisenä.