HSK:n sosiaalisen median säännöt

Tämä ohjeistus koskee kaikkia HSK:n luistelijoita, vanhempia, seuratoimijoita ja työntekijöitä:
● Tutustu huolella käyttäjäasetuksiin. Huolehdi siitä, että profiilisi asetukset ovat sellaiset, että päivityksesi näkyvät vain haluamallesi vastaanottajajoukolle.
● Muista, että edustat työsi/harrastuksesi takia seuraa, vaikka olisit vapaa-ajalla.
● Älä jaa kuvia ilman kuvissa näkyvien henkilöiden suostumusta
● Arvosta muiden kommentteja ja keskustele kunnioittavasti verkossakin.
● Toimi verkossa hyvässä HSK-hengessä kaikkia kohtaan: kehu ja kannusta!
● Jos huomaat tehneesi virheen, pyydä anteeksi ja korjaa tekemäsi virhe avoimesti.
● Muistathan, että pienelle ryhmälle tarkoitettu viesti saattaa verkossa levitä yllättävän laajalle.  arvostelu ja ikävät kommentit eivät kuulu reilun urheilijan some-käytökseen.
● Muista kiitos aina kun siihen on aihetta!
● Huomioi, että nettiyhteisöissä / palveluissa on ikärajat käyttäjille. Vanhemmat vastaavat alaikäisen käyttäjän toiminnasta antaessaan luvan osallistua yhteisöihin ennen ikärajan täyttymistä.
● Jos olet yli 18-vuotias luistelija, valmentaja tai seuratoimija, mieti tarkkaan, missä some-kanavissa ja millä asetuksilla olet alaikäisten luistelijoidesi kanssa tekemisissä. Some-kanavissa on yleensä mahdollisuus rajata erilaisia ryhmiä ja päättää, mitä tietoja jaat kunkin ryhmän kanssa
● Huomioi myös, että jos valmentajan tai seuratoimijan roolissa hyväksyt seuraajaksesi yhden alaikäisen luistelijan, on reilua tehdä samoin kaikkien kanssa. Näin vältytään tilanteilta, joissa ”suositaan” yhtä, mutta ei toista.
● Mikäli sinulla on alle 18-v. kavereita tai seuraajia somessa ja olet itse yli 18-vuotias, huolehdi, että et julkisesti keskustele tai tuo profiilissasi/statuksessa ilmi päihteiden käyttöön liittyviä asioita tai sukupuolisuhteisiin liittyviä asioita tai arvosteluja ihmisistä rasistisessa tai seksuaalisessa mielessä.

Muistathan myös
● Jaa ensisijaisesti luistelun iloa, onnistumista ja hyvää mieltä.
● Voit käyttää sopivia hashtageja.