Jokainen on vastuullinen

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.29.3″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.29.3″ _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.29.3″ _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text admin_label=”Teksti” _builder_version=”3.29.3″ hover_enabled=”0″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Jokainen on vastuullinen

Me HSK:ssa luomme lapsille ja nuorille kannustavan yhteisön, jossa jokaisen on turvallista harrastaa, kilpailla ja toimia. Tähän sitoutuvat niin valmentajat, luistelijat kuin vanhemmatkin. Tällainen yhteisö rakentuu avoimessa ja arvostavassa vuorovaikutuksessa.

Seurana emme hyväksy syrjintää, häirintää, epäasiallista käyttäytymistä ja kiusaamista missään muodossa. Tärkeää epäasiallisen käytöksen käsittelyssä on läpinäkyvyys, reiluus ja avoimuus. Kaikkia urheilijoita, vanhempia ja seuratoimijoita kohdellaan tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti.

HSK on sitoutunut noudattamaan kaikkia Suomen Taitoluisteluliiton keväällä 2019 hyväksymiä eettisiä sääntöjä  sekä antidoping-sääntöjä. Toiminnan pohjana ovat myös Olympiakomitean Reilun pelin ihanteet ja tavoitteet.

HSK:n toiminnan lähtökohtana on avoin ja arvostava vuorovaikutus. Tästä me kaikki HSK:laiset olemme yhdessä vastuussa.

Voit ehdottaa uusia toimintatapoja tai korjauskeinoja helposti palautelaatikon kautta. Lisäksi HSK järjestää kaikille osoitetun seurakyselyn kerran vuodessa, aina toimintakauden päättyessä.

Ristiriitatilanteilta ei voi luonnollisestikaan välttyä. Kannustamme ratkaisemaan ristiriidat asianosaisten kesken mahdollisimman pian. Seuran hallitus sitoutuu olemaan apuna ristiriitojen käsittelyssä ja tarpeen vaatiessa järjestää puolueetonta tukea asioiden selvittämiseen.

Jokaisella on velvollisuus puuttua viipymättä epäasialliseen käytökseen. Voit ottaa itse asian esille asianosaisen kanssa tai kertoa siitä omalle valmentajalle, omille vanhemmille, joukkueenjohtajalle tai seuran hallituksen jäsenelle. Selvitämme tilanteet mahdollisimman pian, kaikkia osapuolia kuunnellen ja jatkosta yhdessä sopien.

HSK:ssa on käytössä matalan kynnyksen malli, jonka tavoitteena on, että epäasiallinen menettely tai epäily siitä saatetaan mahdollisimman nopeasti ja varhain hallitukseen tietoon. Yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti ja asiaa voidaan käsitellä anonyymisti. Käsittelyn yhteydessä pyritään kuulemaan kaikkia osapuolia, ja sopimaan yhdessä mahdolliset jatkotoimenpiteet ja seuranta.

Epäkohdista voi ilmoittaa myös Väestöliiton Et ole yksin -palveluun tai Suomen urheilun eettisen keskuksen Ilmo-kanavaan. Lupauksemme on, että HSK on hyvä seura kaikille.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]