HSK – hyvä seura kaikille

Vireä ja monipuolinen taitoluisteluseura

Perinteikäs, vuonna 1875 perustettu HSK on vireä ja alati kehittyvä urheiluseura, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet taitoluistelun harrastamiseen ja kilpavalmennukseen. Valikoimaamme kuuluvat muodostelmaluistelu, lasten luistelu- ja muodostelmaluistekoulut sekä aikuisille alkeita ja tekniikkaa. Valmennuksesta kaikissa ryhmissä vastaavat ammattitaitoiset ja kokeneet valmentajat.

Kuva: Antti Jaamala

HSK on hyvä seura kaikille

Luisteluharrastus opettaa kehon käytön taitojen lisäksi terveitä elämäntapoja ja tarjoaa mahdollisuuden kilpaurheilijaksi kasvamiseen. Liikkumisen ja yhdessä tekemisen ilo antavat lapsille ja nuorille eväitä koko elämää varten.

Ensiliukuja luistelukoulussa

Luistelukouluissamme harjoittelee vuosittain yli 200 pientä ja vähän isompaa luistelijaa nauttien luistelun riemusta. Pienimmät kokeilevat aivan ensiliukujaan ja vähän varttuneemmat oppivat jo luistelun perustaitoja. Luistelukouluista on mahdollista edetä sekä muodostelmaluisteluun että yksinluistelun valmennusryhmiin. Luistelukouluja ja teknikkatunteja järjestetään myös aikuisille. Tutustu HSK:n luistelukoulutoimintaan täällä.

Kuva: Ossi Oikarinen

Kuva: Joonas Puhakka

Muodostelmaluistelun aakkosista maailman huipulle

HSK on niittänyt menestystä muodostelmaluistelussa. SM-seniorijoukkue Team Unique ja SM-juniorijoukkue Team Mystique kilpailevat muodostelmaluistelun maailman kärjessä. Team Unique on saavuttanut voittoja ja hyviä sijoituksia kansainvälisissä kilpailuissa ja edustanut Suomea myös MM-kilpailuissa. Kauden 2018 – 19 päätteeksi Team Unique voitti opiskelijoiden Winter Universiadeissa kultaa ja 2019 – 2020 joukkue voitti ensimmäistä kertaa kilpaillun Challenger Cupin. Team Mystique edusti Suomea MM-kilpailuissa 2020. SM-noviisijoukkue Team Dynamique on myös Suomen huipulla ja se on menestynyt hyvin myös kansainvälisissä kilpailuissa. SM-sarjojen kolmen joukkueen lisäksi HSK:ssa on joukkue kaikissa muodostelmaluistelun kilpasarjoissa. Lue lisää