HSK Muodostelma toimintaohjeita

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22.3″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.22.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.22.7″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

HSK:ssa haluamme luoda hyvän harjoitteluympäristön, jonka luomiseen osallistuvat valmentajat, luistelijat ja kotiväki ja siksi nämä toimintaohjeet. Kaudesta 2019-2020 alkaen myös Suomen Taitoluisteluliitto on julkaissut uudet eettiset pelisäännöt. Voit tutustua niihin osoitteessa stll.fi. Myöskin me valmentajat HSK:ssa olemme sitoutuneita noudattamaan niitä.

 

Kokosimme tässä toimintaohjeita psyykkisten valmentajien ja meidän esimiesten kanssa Teille vanhemmille. Näin saisimme tämän ihanan harrastuksen toimimaan entistä paremmin.

 

  1. Poissaoloista ilmoitetaan valmentajalle WhatsAppin kautta. Lomamatkoista tai muista vapaatarpeista on urheilijan itse pyydettävä valmentajalta lupa. Myöhästymisistä ilmoitetaan joukkueen viestiryhmään. On tärkeää, että urheilija oppii vastuullista toimintaa sekä joukkuetta, että valmennustiimiä kohtaan. Samalla hän oppii myös toimimaan valmennustiimin kanssa.

 

  1. Läsnäolo harjoituksissa on tärkeää. Joukkueen harjoitukset on suunniteltu niin hyvin kuin se on mahdollista ja siten, että ne rasittaisivat mahdollisimman vähän urheilijan koulunkäyntiä, vapaa-aikaa tai muuta harrastustoimintaa. Toinen harrastus saa olla. Mikäli toinen laji on tärkeä ja sitäkin tehdään tosissaan – on tärkeää olla tästä yhteydessä valmennustiimiin ja voimme yhdessä suunnitella aikataulun sellaiseksi, ettei se liikaa kuormita ks. urheilijaa tai vastaavasti arvioimaan, mikä osa (kaikki lajit eivät tasaveroisesti) korvaa hyvin esim. meidän oheisharjoittelun.

 

  1. Aika ajoin kauden aikana tulee tilanteita, että kokee tarvetta antaa palautetta. HSK:n muodostelman valmennustiimi kokee todella tärkeäksi hyvän ja suoran yhteydenpidon vanhempien ja valmentajien välillä. Muodostelmaluistelun vastuuhenkilönä toimii hallituksessamme Anu Poijärvi. Palaute mieluiten suoraan valmennustiimille, mutta tarvittaessa Anulle p. 0400 171067 tai sähköpostitse [email protected].  Muistetaan, että nämä tilanteet hoidetaan asianomaisten kesken. Tällöin annetaan muille harrastus- ja kannustusrauha.

 

  1. Valmennus tapahtuu tiiminä. Kaikki isot päätökset teemme yhdessä ja toimimme toistemme sparraajina eli vastaamme yhdessä, että päivittäisessä työssä valmennus on laadukasta ja eettistä tarkastelua kestävää.

 

  1. Yhteistyö. Urheilijan kehityksen kannalta on todella tärkeää tehdä hyvää yhteistyötä valmennuksen ja vanhempien välillä. Vedämme yhteen hiileen – teemme yhdessä positiivisella otteella laadukasta työtä. Kannustetaan ja tuetaan joukkuetta ja urheilijaa myös huonoina päivinä.

 

  1. Harjoitusten seuraaminen. Meidän harjoituksia saa tulla vapaasti katsomaan. Näin päätimme valmennustiimin kanssa ja tämä on myös tytöille kerrottu. Hyvä kuitenkin kunnioittaa oman urheilijan toivetta – osa haluaa, että vanhemmat katsovat, toiset eivät. Samoin työrauhan antaminen näissä tilanteissa valmennustiimille on tärkeää. Huomioittehan, että jäädytystauko käytetään urheilijoiden ja valmentajien palautumiseen.

 

  1. Minikeistä Unikkeihin puhumme ns. SM-putkesta, jossa tehdään kilpaurheilua. Kilpaurheilu on tavoitteellista toimintaa, jossa harjoittelusta osa tapahtuu selkeästi epämukavuusalueella. Tämä voi paikoitellen tuntua vaativalta. Vanhemmat voivat auttaa tässä vaativuudessa mahdollistamalla riittävän unen saannin, monipuolisen ruokavalion ja tsemppaavan tuen.

 

 

  1. Työrauha. Kunnioitetaan valmennustiimin työtä. Annetaan työrauha, luotetaan ja ollaan kiinnostuneita meidän työstämme. Sama koskee joukkuetta eli työrauha, luotto ja kiinnostus tyttöjen uurastuksesta.

 

  1. Positiivinen palaute – koitetaan kaikki jakaa sitä niin paljon kuin pystytään se on paras lääke meidän kaikkien hyvinvoinnille ja myös kisapärjäämiselle <3 HSK HYVÄ SEURA KAIKILLE <3 tehdään työtä yhdessä!

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]