Elina Stenberg

Millainen oma luistelupolkusi on ollut?

Kävelimme pikkutyttöinä Myyrmäen jäähalliin kysymään, missä luistelun voi aloittaa. Sille tielle jäin! Urani alkoi luistelukoulussa ja seuraavana vuonna pääsin mukaan juuri perustettuun Little Stars -minorijoukkueeseen. Juniorivuosinani sain Step by step -joukkueen riveissä kaulaani SM- ja PM-kultaa.

15-vuotiaana siirryin tuttujen kavereiden kanssa seniorisarjaan. Vuonna 2000 tuo joukkue hajosi ja tiesin haluavani saavuttaa vielä enemmän. Seuraavat kaudet luistelin Team Uniquessa, jossa kasvoin kokonaisvaltaisesti urheilijana. Upeita kokemuksia tarjonnut aktiiviurani päättyi joukkueen ensimmäiseen MM-edustukseen Rouenissa. Täysin en ole vieläkään malttanut luistimia vapaa-ajallani naulaan ripustaa, joten minut voi nähdä jäällä myös Team Chaotiquen jäsenenä.

Millainen olet valmentajana?

Valmentajana pidän tärkeänä avointa, rehellistä ja arvostavaa vuorovaikutusta urheilijoiden kanssa ja välillä. Kannustava, hyväksyvä ja positiivinen oppimisympäristö luovat ilmapiirin, jossa voi turvallisesti ja rohkeasti kokeilla rajojaan itseensä uskoen.

Harjoitustilanteet vaativat läsnäoloa ja keskittymistä valmentajalta sekä urheilijoilta. Kun tekemisessä ovat mukana ilo ja palo sekä halu kehittyä, luovat nämä yhdessä valmennuksen ammattitaidon kanssa oppimiselle hyvät edellytykset.

Mikä valmentamisessa on parasta?

Ehdottomasti kaikenlaiset onnistumiset! Niin yksilön kuin joukkueenkin ja tapahtuivatpa ne sitten harjoitus- tai kilpailutilanteessa.

Mitä sinulle tarkoittaa HSK:n slogan ”Hyvä seura kaikille”?

HSK:ssa tehdään työtä suurella sydämellä urheilijoiden parasta ajatellen. Hyvä seura kaikille tarkoittaa sitä, että olemme hyvä seura juuri sinulle, olitpa mukana sitten luistelijana, valmentajana tai tukijoukoissa.