Team Chaotique / Historia 

Team Antique (nyk. Team Chaotique) perustettiin keväällä 1998. Vuoteen 2001 asti joukkuetta valmensi lauantain myöhäisillassa Merja Laakkonen noin 25 luistelijan voimin. Ensimmäistä kilpailuohjelmaansa Antikit alkoi harjoittelemaan keväällä 2002 uuden päätoimisen valmentajansa Mari Purkamon johdolla, ja ensimmäinen kilpailukin oli jo samaisena keväänä. Joukkueen koko oli kuitenkin pudonnut vain 10 luistelijaan, ja vaikeudet luistelijapulan kanssa jatkuivat parin vuoden ajan. Kaudet 2003-07 valmentajana toimi Katja Niemi, mutta innokkaasta harjoittelusta ja luistelijoiden määrä kasvusta huolimatta sijoitukset kilpailuissa lähentelivät enemmän ja vähemmän häntäpäätä.

Kaudelle 2007-08 ohjat otti joukkueen nykyinenkin valmentaja Ville Penttinen. Samana vuonna joukkue nappasi 1. valintakilpailussa historiansa ensimmäisen mitalin, joka oli kaikkien suureksi yllätykseksi kultainen! Aluemestaruuskilpailussakin sijoitus oli toinen. Kaudella 2011-12 Antikit osallistuivat ensimmäistä kertaa Obertsdorfin aikuisluistelukilpailuihin sijoittuen siellä hienosti kolmanneksi. Entistä tavoitteellisemman ja päämäärätietoisemman harjoittelun tuloksena joukkue oli ottanut paikkansa Aikuisten-sarjan kärjessä.

Team Antiquen 15. juhlavuosi saavutettiin kaudella 2013-14. Syytä juhlaan saatiinkin enemmän joukkueen ottaessa historian ensimmäisen aluemestaruuden ja loppukilpailun voitot! Kaudesta 2015-16 Antikit siirtyivät kilpailemaan masterssarjaan ja kaudella 2017-18 joukkueen nimeksi vaihtui Team Chaotique!

Kausi 2019-2020

Ohjelman teema: The Greatest Show

Kausi 2018-2019

Ohjelman teema: Burlesque

Kausi 2017-2018

Ohjelman teema: Country Girl

Kaudesta muistetaan: Kausi oli joukkueelle ensimmäinen nimen Team Chaotique alla. Kaatikset ottivat kauden teeman ”Country Girl” välittömästi omakseen ja pystyivät kasvattamaan ohjelman tarinaa ja henkeä läpi kauden. Joukkue onnistui jälleen nousemaan tekemisessään uudelle tasolle, kiitos kovan ja päämäärätietoisen valmennuksen ja työnteon. Kaatikset toivat kovassa Masters-sarjassa jokaisesta kilpailusta mitalin: yksi kulta, kolme hopeaa ja yksi pronssi. Pisteenä I:n päälle joukkue pokkasi vielä Obertsdorfin ISU Adult Figure Skating 2018 -kilpailusta ensimmäisen sijan!

Kausi 2016-2017

Ohjelman teema: Viidakko

Kaudesta muistetaan: Kauden alku lupasi jotain uutta ja todella mielenkiintoista, tekemiseen tuntui löytyneen uusi vaihde. Syksyn edetessä alkoi kuitenkin tulla mutkia matkaan useamman loukkaantumisen ja runsaiden sairasteluiden myötä. Tekemisen vakiointi alati vaihtuvan kokoonpanon kanssa oli haasteellista. Kasvukipujen kautta kaudesta syntyi kuitenkin varsin hyvä ja opettavainen. Yhdessä tehden, itseensä ja joukkueeseensa luottaen, huumorilla ja hyvällä mielellä edeten asiat järjestyvät ja saatiin tuloksia aikaan. Kauden jokaisesta kisasta saavutettiin mitali: yksi kulta, kolme hopeaa ja yksi pronssi. Oli hienoa, että Masters-sarja laajeni ja saatiin nauttia tasaväkisestä kisasta joka kerta.

Kausi 2015-2016

Ohjelman teema: Haltijattaret

Kaudesta muistetaan: Joukkue otti kaudella 2015-2016 haasteen vastaan ja siirtyi Masters-sarjaan. Kaikkien yllätykseksi – eikä vähiten joukkueen itsensä – sarja otettiin varsin tyylikkäästi ja menestyksekkäästi haltuun. Kotiin tuomisiksi napattiin kultamitalit 1., 2. ja 3. kisoista ja aluemestaruuskisoissa kaulaan pujotettiin hopeiset mitalit. Jäällä olemisen ja esiintymisen nautinto välittyi kaukalon ulkopuolellekin. Joukkueen heittäytyminen hulluttelevien satuhahmojen rooliin tarjosi useita iloisia ja ihania elämyksiä ja hyvää mieltä sekä katsojille että tuomareille. 

Team Antique kaudet 1998-2015

Kausi 2014-2015

Antikit lähtivät uuteen kauteen ahkerasti harjoitellen. Kevään jäät käytimme pitkälti tekniikkaan parantaen omaa askeltekniikkaamme. Tälle kaudelle ohjelman teemaksi olis valikoitunut Sirkus, johon saimme mielestämme upean puvun. Kausi erittäin kultainen ja Antikit saivat kirkkaimman mitallin yhtä kilpailua lukuunottamatta, jolloin irronnut korvakoru veloitti Antikeilta kaksi pistettä oikeuttaen lopputuloksissa toiseen sijaan. Kauden aikana Antikit voittivat kaikki tärkeimmät kilpailut kuten Aluemestaruuskilpailut ja 3. kilpailut. Kausi oli erittäin onnistunut ja Antikit päättivät siirtyä seuraavalle kaudella (2015-2016) Masters-sarjaan.

Kausi 2013-2014

Kausi oli joukkueen 15-vuotiskausi, ja samalla erityisen menetyksekäs ja historiallinen. Ohjelmallaan Just One Dance Antikit voittivat kaikki kauden tärkeimmät kilpailut – 1. valintakisan, aluemestaruuskilpailut sekä loppukilpailut – ja himmeämpiä mitaleja saatiin kaksista kutsukisoista. Sekä aluemestaruuskilpailuiden että loppukilpailun voitto oli Antikeille kautta aikain ensimmäinen, joten voisiko juhlavuosi enää paremmin sujua.

Kausi 2012-2013

Kauteen 2012-2013 Antikit lähtivät vahvasti uudistuneella joukkueella. Kauden teemana oli Petollinen rakkaus, jota Antikit luistelivat antaumuksella. Kova harjoittelu palkittiin vihdoin pääkaupunkiseudun aluemestaruuskisoissa, joissa Antikit luistelivat hopeaa. Loppukisoissa sijoitus oli neljäs.

 

Kausi 2011-2012

Kauden teemana oli Grease, joka tempaisi niin luistelijat kuin kannattajatkin mukaansa. Iloista musiikkia luistellessa hymy nousi huulille kerta toisensa jälkeen ja kuultiinpa kerran viereisessä kaukalossa harjoitelleen joukkueen tehneen alkuverkkablokkiaan kisamusamme tahtiin. Kapteeneina jatkoivat Saija ja Niina. Valintakisoista tuomisina oli jälleen kerran mitaleja, ja loppukisoissa Antikit sijoittuivat hienosti kolmenneksi. Tällä kaudella Antikit tekivät myös historiansa toisen ulkomaanmatkan aikuisluistelukilpailuihin Oberstdorfiin sijoittuen kolmen joukkueen kilpailussa toiseksi.

Kausi 2010-2011

Kausi 2010-2011 lähti käyntiin James Bond tyttö -teemalla ja 007 -sävelin. Pauliinan lopettaessa Saijan rinnalle tarvittiin uusi kapteeni ja pestiin Ville valitsi kauden taukoa pitäneen Niinan. Joukkueeseen palasi myös kaksi muuta entistä antiikkia Jaana ja Mariia. Uusista luistelijoista joukkoon liittyivät Anne, Jansku, Kata ja Satu K. Menestyksen osalta kausi oli edellistä kirkkaampi: 1. valintakilpailusta kulta, aluemestiksistä hopea, 2.valintakilpailusta hopea, Porvoon kutsukilpailuista kulta ja loppukilpailusta hopea.

Kausi 2009-2010

Kaudelle 2009-2010 kapteeneiksi valittiin Pauliina Wernfeldt sekä Saija Holopainen. Antikit luistelivat The Supremes tyttötrion musiikkiin Reflections–ohjelmaa hienolla menestyksellä. Mahtuipa tähän kauteen sellainenkin erikoisuus, että ohjelmaa oli harjoiteltu ainoastaan osissa ja kauden ensimmäinen kokonainen luisteltiin vasta ensimmäisiä kisoja edeltävässä harkassa – ja sekin yhden luistelijan vajauksella! Ei se kokonaisten määrä, vaan osien laatu: ensimmäisissä kisoissa tuloksena oli komea voitto. Edellisellä kaudella alkanut mitaliputki saikin kauden aikana jatkoa 3 kultamitalin, yhden pronssin ja yhden hopean verran. Voitot tulivat molemmista valintakisoista sekä Porvoon kutsukisoista, pronssia jälleen Aluemestaruuskisoista ja hopeaa loppukisoista. Kauden päätteeksi Antikit osallistuivat kutsusta Keravan Luistinseuran kevätnäytökseen Mulan, jossa joukkue esitti lumivyöryä.

Kausi 2008-2009

Kaudella 2008-2009 Antikit svengasivat jäällä svingin tahtiin Robbie Williamsin musiikkiin. Uuden valmentajan myötä Antikkien harjoitteluun oli tullut enemmän tavoitteellisuutta ja päämäärätietoisuutta sekä luisteluun enemmän taitoa, vauhtia ja liukua, mikä palkittiinkin kauden aikana hopea- ja pronssimitaleilla. Pronssia Antikit saavuttivat niin 1. valintakisoissa kuin Aluemestaruuskisoissakin, hopeaa tuli 2. valintakisoissa ja kauden loppukisoissa. Kehitys edellisestä kaudesta oli huimaa, mutta siitä huolimatta hopeinen mitali oli suuri iloinen yllätys koko joukkueelle.

Kausi 2007-2008

Kaudelle 2007-2008 siirryttäessä valmentajaksi saatiin Ville Penttinen ja luistelijoita tuli taas muutama lisää. Antikit luistelivat Beatles ohjelmaansa suurella innolla ja hyvä meininki palkittiinkin ensimmäisissä valintakisoissa kultamitalilla. Tämä  oli Team Antiquen historian ensimmäinen mitali Suomen kisoissa. Komea voitto yllätti niin luistelijat kuin valmentajankin, eikä palkintoja ollut paikan päällä hakemassa kuin 2 luistelijaa. Kultamitali sai jatkoa vielä seuraavissa kisoissa – Helsingin seudun aluemestaruuskisoissa – joissa Team Antique sai hopeaa. Kauden loppukisoissa sijoitus oli 7. (7/14).

Kausi 2006-2007

Edellisen kauden kaltainen meininki jatkui myös kaudella 2006-2007 ja kovasta harjoittelusta ja suurista tavoitteista huolimatta sijoitukset pysyivät viimeisten joukossa. Helmikuussa 2007 Antikit esiintyivät Huomenta Suomen aamuohjelmassa luistellen Rautatieaseman ulkojäällä kapteenimme Virpi Kytösen kertoessa samalla aikuisluistelusta.

Kausi 2005-2006

Kaudella 2005-2006 Antikit luistelivat A one night stand –ohjelmaansa, vaikka menestys ei ollut juuri menneitä vuosia kunniakkaampaa. Kapteeniksi valittiin Virpi Kytönen. Harkka-ajaksi vakiintui sunnuntai-iltapäivä Paloheinässä ja oheiset tulivat säännöllisesti mukaan. Lisäksi harjoituskautta saatiin jatkettua toukokuulle asti. Tiukasta harjoittelusta huolimatta sijoitukset olivat taas häntäpäässä: ensimmäisissä valintakisoissa viimeinen (11.), toiset valintakisat jäivät väliin, mutta loppukisoissa menestys oli jo parempaa, 13/15. Luistelijoita kisajoukkueessa oli 20. Tällä kaudella Antikit tekivät myös historiansa ensimmäisen – ja tähän asti myös ainoan – kilpailumatkansa ulkomaille. Ranskan Bordeaux’sta kotiin tuomisina oli ensimmäiset mitalit, vaikka sijoitus olikin taas viimeinen. Kisaan kun osallistui vain 3 joukkuetta.

Kausi 2004-2005

Kaudelle 2004-2005 Antikit saivat perjantai- ja sunnuntai-illan välillä epäsäännöllisesti vaihtelevasta harjoitusajasta huolimatta lisää luistelijoita. Luistelijoita oli mukavasti parisen kymmentä ja ohjelman Don’t let me be misunderstood harjoittelu oli mahdollista. Kovasta harjoittelusta huolimatta ensimmäiset valintakisat jäivät väliin ja toisissa valintakisoissa sijoitus oli viimeinen (14/14). Myöskään loppukisoihin Antikit eivät osallistuneen kevään epäsäännöllisten harjoitteluaikojen takia. Sen sijaan seuran 130-vuotisjuhlanäytöksessä Koirien Kalevala Antikit esiintyivät puina.

Kausi 2003-2004

Kaudella 2003-2004 valmentajana aloitti Katja Niemi, kapteeniksi valittiin Jukka Paro. Luistelijoista oli pulaa, ja teki tiukkaa saada 12 luistelijaa kasaan. Myöskään kisamenestys ei ollut kehuttava, sillä sijoitus oli viimeinen (13.) niin toisissa valintakisoissa kuin loppukisoissakin (sijoitus 15.).

Kausi 2002-2003

Kaudella 2002-2003 Mari Purkamo jatkoi valmentajana, ja viikottaiseen harjoitteluohjelmaan jään rinnalle lisättiin balettitunti Tamara Baulkina-Selinin johdolla. Kilpailupuolella meni huonommin, sillä Antikit olivat ensimmäisissä valinnoissa toiseksi viimeisiä, kakkosvalintakisoissa viimeisiä ja loppukisat jäivät kokonaan väliin. Seuran kevätjuhlassa Antikit esittivät ohjelman ”Kesäkatu on kuuma”.

Kausi 2001-2002

Kauteen 2001-2002 tultaessa luistelijoiden lukumäärä oli pudonnut kymmeneen, ja uusista luistelijoista olikin kova pula. Myös valmentajapuolella tapahtui vaihdoksia Merja Laakkosen siirryttyä Joensuuhun ja valmennusvastuun jakautuessa kolmen valmentajan kesken. Lauantai-illan myöhäinen harjoitusvuoro ei ollut kenenkään valmentajan suosikki, minkä takia valmennuksessa vuorottelivat Mari Purkamo, Anna-Kaisa Yletyinen ja Saija Martikainen. Keväällä 2002 valmennusvastuu siirtyi kokonaan Mari Purkamolle ja samalla aloitettiin myös ensimmäisen kisaohjelman harjoittelu. Antikkien ensimmäiseksi kapteeniksi valittiin Jaana Nyholm. Ensimmäiseen kisaan Team Antique osallistui jo helmikuun alussa 2002 hippi-ohjelmallaan. Sijoitus oli 9/10. Loppukisoissa maaliskuussa Antikit petrasivat sijoitustaan yhdellä pykälällä (8/11) ja olivat hyvin tyytyväisiä huimaan menestykseensä!

Joukkueen alkuvuodet 1998-2001

Team Antique perustettiin keväällä 1998. Joukkueen ensimmäisenä valmentajana toimi Merja Laakkonen. Lauantai-illan huumaa –nimellä kulkenut harjoittelujää keräsi noin 25 luistelijaa myöhäisestä (21.30-23.00) ajankohdastaan huolimatta. Ensimmäisenä kautena harjoittelu keskittyi lähinnä luistelun perustaitoihin ja muodostelman peruselementtien opetteluun Merja Laakkosen valmennuksessa. Uusia luistelijoita otettiin periaatteella ”joukkoon mahtuu, luistelutaito suotava, mutta ei välttämätön”. Team Antiquen ensiesitys nähtiin seuran joulujuhlassa, jolloin esityksenä oli James Bond. Team Antique sai vahvistuksia nuoremmista luistelijoista. Tähän aikaan joukkueessa luisteli vielä peräti 5 miestä. Myös kaudet 1999-2000 ja 2000-2001 menivät iloisen perusluistelun ja muodostelman peruselementtien hallintaa opetellessa. Antikit esiintyivät luistelukoululaisten kevätjuhlassa.