QUE-kulma

Uusi juttusarja alkaa!

QUE-kulma on juttusarja, joka tarjoaa näkökulmia HSK:n toimintaan, ihmisiin ja tapahtumiin. Ensimmäisenä kynän varteen pääsee seuran hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg.

 

Jäällä kolmella vuosisadalla

 

HSK:n 146. toimintavuosi on jo vauhdikkaasti käynnissä. Muodostelmaluistelujoukkueet ovat olleet kevään etäharjoitusten jälkeen jäällä kesäkuun alusta lukien ja seuran syksyn luistelukoulut ja aikuisten harrasteryhmät ovat aloittaneet toimintansa. Jälleen kerran kilpailuohjelmat ovat valmistumassa ja pukuja koristellaan kuumeisesti. Pienet luistelukoululaiset marssivat jäähalliin isompien urheilijoiden perässä. Kaikki 250 luistelijaamme palavat halusta näyttää taitojaan tulevissa tapahtumissa ja kilpailuissa. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää koko valmennustiimiä upeasta työstä. Nautitaan kaikki uusista ohjelmista, luistelijoiden osaamisesta ja oivaltamisesta! Kiinnitetään kaikki huomiota terveysturvallisuuteen harjoituksissa.

Maailmanlaajuinen koronapandemia ei ole kuitenkaan vielä ohi. Olemme saaneet havaita, että taudin ilmaantumisluvut ovat nousussa Suomessa ja ulkomailla. Tähän kauteen liittyykin epävarmuustekijöitä sen suhteen, voidaanko kilpailut järjestää liiton kilpailukalenterin mukaisesti. Toivokaamme kaikki parasta, jotta kotimaan kilpailut saadaan vietyä läpi. HSK on järjestämisvastuussa seuraavista SM-kilpailuista helmikuun lopussa 2021. Pidämme peukkuja, että kilpailut voidaan järjestää Helsingin jäähallissa yleisön läsnä ollessa. Ulkomaan kilpailujenkin osalta ratkaisevaa on, miten tauti saadaan eri mantereilla pysymään hallinnassa ja mieluisaa olisi, jos kansainvälisetkin kilpailut voitaisiin turvallisesti järjestää.

Seuran tavoitteena tälle kaudelle on muodostelmaluistelujoukkueiden menestyminen kaikilla tasoilla, luistelukoulutoiminnan monipuolistaminen ja ammattimainen hallinto. Teemme vahvasti töitä sen eteen, että valmennustiimi, toimisto ja seuran hallitus yhdessä kehittävät seuran toimintaa ja vievät taitoluistelua lajina eteenpäin.
Seurassa on kaikkien hyvä olla ja täällä opitut tiedot ja taidot sekä toisten arvostus kantavat läpi koko elämän. Rohkaisen myös luistelijoiden vanhempia liittymään seuran aktiivisiksi jäseniksi.

Asiat varmasti järjestyvät. Maailmasta löytyy viisautta parantaa pandemia. Uskon, että tästä kaudesta tulee HSK:lle menestyksekäs. Uskon myös, että saamme yhdessä muiden luisteluseurojen kanssa tarjota elämyksellisiä ja tunteellisia esityksiä katsojille.

Toivotan kaikille seuran jäsenille ja heidän läheisilleen parasta syksyn jatkoa ja pikku hiljaa alkavaa talvea. 

 

Mikael Nyberg

hallituksen puheenjohtaja